donderdag 11 augustus 2011

De film photography project.

De film photography project in de hoedanigheid zoals deze kennen we in Nederland niet.
Helaas niet, want voor iedereen die gek is op fotograferen met film in welke vorm dan ook is dit een leuk fenomeen.

Wat is de missie van de film photography project
De Film Fotografie Project informeert,en inspireert film liefhebbers van alle niveaus. Terwijl het bevorderen van de belevings- wereld van vintage camera's en film door middel van product reviews, frequente giveaways en uitwisselingsprogramma's, is de FPP verenigen van een gemeenschap van fotografen uit de hele wereld om hun creatieve output, ervaringen en passie voor film fotografie te delen. Het project omvat de Film Fotografie Podcast, de FPP Flickr pagina, FPP YouTube-kanaal,Facebook pagina, Twitter-account, nieuwsbrief en de Film FotografieProject Store.

De filosofie achter de film photography project.
Film fotografie is leuk: Gebruik onze woorden niet te geloven, pak een filmcamera en give it a go!
Houd het simpel: De Film Fotografie Project heeft tot doel het complexe te breken en het verteerbaar te maken, zelfs voor de beginnende film fotograaf zonder enige ervaring. Soms is het leuk om een complex gebied te verkennen zoals groot formaat of scheikunde, maar je moet altijd onthouden, kun je het simpel te houden en nog steeds verbazingwekkende resultaten behalen
Super positief: De Film Fotografie Project en leden van de gemeenschap zijn allemaal voor het delen en houden het positief. Er is nooit een goede reden om te snauwen we houden het positief.
Delen: De Film Fotografie Project is gebaseerd op het delen van ervaringen in het verkennen van film fotografie tot kennis, van print uitwisselingen tot giveaways. Het delen van uw foto's, kennis en passie voor fotografie is een onderdeel van wat nodig is om een project member te zijn.
Spaarzaamheid: Het zijn persoonlijke beloningen in het zuinig zijn. Er is veel van de top-notch gear die er zijn voor een fractie van de nieuwprijs te koop. Niet alleen dat, soms een low cost camera, camera wijziging of verlopen film zal je verstelt laten staan van de geniale resultaten.
Wat is er oud is weer nieuw: Er zijn duizenden oude camera's. Sommigen van hen geven dat low-fi op zoek naar minder, andere zijn gebouwd als een tank en hoeft alleen maar een beetje TLC die een leven lang meegaan. Wat de reden ook, vintage camera's hebben een speciaal plekje in de harten van vele Project leden.
Wees niet bang om te experimenteren: soms gebeurd het onverwachte in de film fotografie, maar je zult het niet vinden totdat je het probeert. Een deel van het avontuur in de film fotografie is de veelzijdigheid van keuzes en variaties, allen te combineren tot de uiteindelijke foto. Wees niet bang voor al die keuzes en al die mogelijkheden, probeer het er uit te halen en schiet, en heb plezier met het verkennen.

Oprichter en podcast host
Michael Raso heeft een passie voor film als een levensvatbare en spannende medium voor de beeldend kunstenaar, zelfs in deze tijd van digitale fotografie. Micheal is een fotograaf, producent en professioneel filmmaker in de beeldende kunst al meer dan 20 jaar, Michael is ook de oprichter van de Film Fotografie Project en zijn tweewekelijkse internet radio show, de Film Fotografie Podcast. Bij de laatste telling, is Michael actief aan het fotograferen met meer dan 50 traditionele filmcamera's en recent gestart met de FPP Polaroid PackTastic giveaway. Michael's doel? ... Om zo veel mogelijk mensen plezier te laten beleven van fotograferen met Polaroid instant "pack film" fotografie ervaring!