zaterdag 25 juni 2011

Polaroid Izone camera silver edition.

Gewonnen izone camera silver edition.
Zo juist een bieding gewonnen op Ebay , een Polaroid izone camera.
Het is tevens de goedkoopste camera uit mijn verzameling om precies te zijn €1,71
Ik vind dat deze camera niet mag ontbreken in een polaroid verzameling. Polaroid zou Polaroid niet zijn om gelijk ontelbare verschillende uitvoeringen op de markt te brengen met verschillende bijpassende films en ontelbare verschillende accessoires.
Ook werd er gelijk een bekende popartiesten aan de camera verbonden zoals Britney Spears die toen op de hoogte punt van haar carrière stond. Samen met haar tournee werd de camera groots gelanceerd op de markt. Polaroid hoopte met de izone aan te slaan bij de jongeren, omdat Polaroid ondertussen een stoffig imago begon te krijgen.

Maar wat kan of kon ( Film is helaas moeilijk tegen hele hoge woekerprijzen te krijgen. Soms in hele slechte conditie) deze camera.
De i-Zone werd voor het eerst uitgebracht door Polaroid in 1999, en met deze camera's werd een nieuw formaat van Polaroid film uitgebracht die een print van 24 mm x 36 mm (dezelfde grootte als een 35mm film negatief) produceert. De I-Zone (of 'Pocket') film is een integraal film (zoals de SX-70 of 600), maar de film pakket bevat geen batterij, dus de afdrukken moeten handmatig worden getrokken vanuit de camera op een vergelijkbare manier als de oude Packfilm camera's .

De i-Zone heeft een vaste focus, vaste sluitertijd en een selecteer knop voor verschillende opname-omstandigheden. Net als vele recente consument Polaroid-camera's kan de flitser niet worden uitgeschakeld. De I-Zone film kwam in een paar soorten op de markt met name een sticker-backed versie die verborgen boodschappen onthulde op de afdrukken. De camera's lijkt in de eerste plaats te zijn ontworpen voor portretten, met een vaste brandpuntsafstand met een bereik tussen twee en 8 meter.