dinsdag 5 juli 2011

Petters Pogo promotie in eigen magazine

Toen de naam Polaroid werd veranderd in de Polaroid Petters group, kreeg de solide Polaroid heel wat te verduren.
De zelf ingenomen heer Petters had hele grote plannen met Polaroid. Maar helaas liep het anders met de diverse Polaroid divisies.
Zoals bekend, maakte Polaroid in 2008 bekend dat de fabricage van instant en de integraal films werd stop gezet
En Polaroid die was verwikkeld in een fraude schandaal, en het faillissement was haast uitgeschreven.

De Petters group wilde zich gaan toeleggen op digitaal beeld en geluid, en lanceerde een digitale pocket printer op de markt..
Maar ook een toen nog 5 megapixel semi instant digitale pocketcamera. Zink is en was het toverwoord. Een formule waar bij een speciaal fotopapier door middel van warmte zonder enige ontwikkel pasta een foto werd.

En wie kon deze in de ogen van Petters revolutionaire uitvinding wat de naam Pogo had meegekregen beter promoten dan Petters zelf.
Een foto van Petters met een Pogo in zijn hand tegen een gele achtergrond moest het publiek warm maken tot aankoop van de Pogo printer of camera.
Echter bleef het succes uit. De printjes van de Pogo zijn klein, het printen duurt langer dan het ontwikkelen van een Polaroid instant foto en de kleuren zijn nu niet echt om naar huis te schrijven.
En een pakje pogo printjes zijn duur in aanschaf.
Het enige voordeel van de Pogo printjes zijn dat ze watervast zijn en te gebruiken als sticker.

Maar de brochures en flyers was nog niet alles, de promotie voor de Pogo ging nog een stukje verder.
Petters was te bewonderen op op de cover van zijn eigen magazine.
Dezelfde Petters die nu lijdzaam moet toegeven dat hij een een klein foutje heeft gemaakt om de Polaroid fabriek in Enschede te sluiten. Buiten de zonnebrillen was de instant film en camera divisie de grootste winstmaker van het Polaroid concern.
Hier kan je de Petters magazine lezen.